Ivan Čehok novi predsjednik HSLS-a, nema ujedinjavanja s LS-om i Librom

IVAN ČEHOK novi je predsjednik HSLS-a, odlučili su večeras izaslanici 11. izbornog sabora stranke.

Izborom Ivana Čehoka jasno je kako HSLS neće krenuti u smjeru objedninjavanja svih liberalnih stranaka u jednu.

Čehok je ranije izjavio kako bi radije koalirao s SDP-om, nego s "njenim protezama", misleći pritom na LS i Libru, koje u Saboru imaju više zastupnika od HSLS-a.

Čehok pobijedio uvjerljivo
 

Čehok, dosadašnji obnašatelj dužnosti predsjednika HSLS-a i varaždinski gradonačelnik, dobio je 624 glasa, a njegovi protukandidati Dražen Breglec 197 i Marija Fićurin 69 glasova.

Za potpredsjednike stranke više od 900 nazočnih izaslanika izabralo je Đurđu Adlešić, koja je tu dužnost obnašala i do sada, te Stanka Zrilića, Hrvoja Vojkovića i Želimira Janjića.

U govoru sudionicima izbornog sabora, nakon cjelodnevnog zasjedanja, predsjednik stranke Ivan Čehok je istaknuo kako HSLS-ovci mogu biti sigurni da novoizabrano vodstvo ponovno može učiniti HSLS jednim od ključnih i nezaobilaznih čimbenika na hrvatskoj političkoj sceni.

"Hrvatska treba HSLS, treba jaku socijalno-liberalnu stranku", rekao je Čehok i poručio da će novo vodstvo znati prepoznati partnere u vlasti i istodobno sačuvati samostalnost stranke.

"Biti predsjednik HSLS-a velika je čast, ali i obveza", rekao je Čehok, dodajući kako se osobno "moralno i politički formirao s tom strankom".

Rekao je kako je "HSLS osnivao u Varaždinu kao mladić, a sada je u zreloj dobi na čelu stranke".

"Uvjeravam vas da u meni ima još mladenačke snage i lepršavosti koja će mi pomoći u postizanju cilja da HSLS opet bude jedan od ključnih političkih čimbenika u Hrvatskoj", istaknuo je Ivan Čehok.

Pročitajte više