Ivan Korade policajca Kusanića ubio s dva metka

PREMA nalazima obdukcije provedene nad tijelom karlovačkog policajca Marija Kusanića, odmetnuti umirovljeni general Ivan Korade policajca je ubio s dva metka ispaljena iz automatske puške.

Prvi je metak Kusanića pogodio u lijevo rame pri čemu je puščano zrno ostalo u lijevoj lopatici. Drugi metak nesretnog je policajca pogodio u stražnju unutarnju stranu desne natkoljenice, a izašao je na vanjskoj strani desne noge.

U trenutku kada je Korade počeo pucati Kusanić je bio u hodu, a prozor kuće iz koje je Korade pucao na njega nalazio mu se s lijeve strane.

Podsjetimo, Ivan Korade Kusanića je ubio 3. travnja, samo dan uoči dolaska američkog predsjednika Busha u Hrvatsku. Prema nekim informacijama, policija je ušla u trag Koradi koji se nalazio u jednoj vikendici čiji vlasnik živi u Zagrebu.

Policajci su krenuli prema vikendici u kojoj ih je Korade primijetio, a nakon što su mu se približili počeo je pucati po njima. U tom je trenutku Kusanić bio teško ranjen te je prebačen do vozila Hitne pomoći u kojem je nažalost preminuo nakon što je iskrvario iz obje rane. U međuvremenu je došlo do izmjene vatre, međutim u javnosti se još uvijek pouzdano ne zna koliko je metaka ispalio Korade, a koliko policajci koji su ga opkolili.

Nedugo potom nastalo je zatišje koje je prekinuto upadom policije u vikendicu u kojoj je Korade ležao mrtav. Policija je kasnije priopćila da je Korade počinio samoubojstvo, a tjednik Globus nedavno je objavio analizu jednog anonimnog forenzičara koji je objasnio da se prema onome što se može vidjeti iz jedine policijske arhivske fotografije objavljene u hrvatskim medijima, a na kojoj se vide noge pokojnog Ivana Korade, može zaključiti da je ubojica najvjerojatnije umro od posljedica iskrvarenja.

Osim što je ubio policajca, Korade je hladnokrvno likvidirao bivšeg suborca Davora Petriša, zatim Ciliku Hudić i njenog unuka Gorana te susjeda Franju Kosa. Pokušao je ubiti i Kosovog prijatelja Vladu Knoka koji je pukom srećom preživio Koradin ubilački pohod. Potkraj travnja odlukom predsjednika Stjepana Mesića, Koradi su oduzeta sva odlikovanja koja je dobio za sudjelovanje i zasluge tijekom Domovinskog rata.

I.K.
Foto: Tjednik Globus

Pročitajte više