Ivan Zvonimir Čičak: Novinari su Mirjani Sanader ugrožavali ljudska prava

NAKON što je supruga bivšeg predsjednika HDZ-a Ive Sanadera, Mirjana Sanader, prije nekoliko dana Hrvatskom helsinškom odboru poslala pismu u kojem se na četiri stranice žali da su joj povrijeđena ljudska prava, danas na izvanrednoj sjednici HHO raspravlja o toj temi.

"Nemamo jedinstveni stav o ovome. Ono što smo do sada zaključili je da su doista gospođi Sanader bila ugrožena stanovita ljudska prava", kazao je u Dnevniku HRT-a predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak.

Neki novinari su prekršili pravila profesije

"Shvaćamo interes medija da otkriju što više detalja o ovom slučaju Mirjane Sanader, jer ne govorim o slučaju Ive Sanadera, međutim pritom su neki naši kolege prekršili pravila profesije", kazao je Čičak tijekom pauze izvanredne sjednice.

Čičak je kazao kako će ta sjednica vjerojatno potrajati do kasno u noć te da se vodi "živa rasprava". Tvrdi kako se članovi u načelu slažu da su povrijeđena prava Mirjane Sanader, ali da se njihovi stavovi o pismu razlikuju u nijansama. Zaključke ove sjednice će Čičak iznijeti sutra u Novinarskom domu.

Pročitajte više