Ivana Kovačića napao poznati HDZ-ovac protiv kojeg je Uskok podigao optužnicu za malverzacije

Foto: FaH

BIVŠI gradonačelnik i lokalni šefir Omiša Ivan Škaričić, nekoliko dana nakon što je Uskok podigao optužnicu protiv njega za nezakonito trošenje proračunskog novca, javio se Indexu te optužio sadašnjeg gradonačelnika i ministra uprave Ivana Kovačića za politička zapošljavanja.

Škaričić nam je pisao sa službene mail adrese Doma za starije i nemoćne, županijske institucije u kojoj je zbrinut mjestom ravnatelja nakon što mu je gradonačelničko mjesto uzeo upravo Kovačić.

"Ivan Kovačić, sada potpredsjednik Vlade i ministar uprave je kao gradonačelnik Omiša zaposlio Nevena Lelasa na mjesto direktora " Vodovoda " Omiš. Neven Lelas je bio izabran u Gradsko vijeće na Kovačićevoj listi", pisao nam je Škaričić te dodao da su po političkoj podobnosti zaposleni i Zorica Terzić te Mateo Ulić, oboje u gradsku komunalnu službu.

Ne samo da je Škaričić zapošljavao, nego njegovi ljudi nisu ni komunalnu naknadu plaćali

Iz grada Omiša ostali su zatečeni novim napadom HDZ-ovca na njih. "Preuzeli smo vlast nakon mandata gospodina Škaričića te smo zatekli komunalni odjel u vrlo lošem organizacijsko-funkcionalnom stanju. Određeni zakonom propisano poslovi se nisu obavljali ili su se obavljali na nedovoljno kvalitetan način.

Na primjer, u 25 od 31 naselja nisu bili popisani objekti te se nije izvršavala naplata komunalne naknade", upozorava dogradonačelnik Ivo Tomasović.

"U isto vrijeme, u gradskim uredima su zapošljavane osobe s lista mjesnih odbora HDZ-a, a istaknuti pojedinci HDZ-a nisu plaćali komunalni doprinos", uzvratili su Škaričiću, ali i potvrdili da su zaposlili ukupno šest djelatnika, među kojima su Terzić i Ulić.

Otkad nema Škaričića, nema ni Uskoka, ali zato se proračun povećao za trećinu

"Također treba napomenuti da su se prihodi od redovnog poslovanja u posljednje 3 godine u odnosu na mandat gospodina Škaričića povećali sa  cca 35 na 46 milijuna kuna (cca 31%) što dovoljno govori samo za sebe odnosno opravdava navedenu reorganizaciju", kaže Tomasović.

Nedavno je Škaričić ušao u predsjedništvo Županijskog odbora HDZ-a, stoga je njegov napad na Kovačića, koji je ministar uprave i potpredsjednik HDZ-ove vlade, još neshvatljiviji. Osim što je prošlog tjedna Uskok podigao optužnicu protiv njega, istražuje ga se i za malverzacije u Vodovodu, a zbog njega i njegovog uspjeha na unutarstranačkim izborima u travnju ove godine, Kovačić je javno poručio: "Ukoliko je budućnost HDZ-a u starim i isluženim kadrovima, onda mogu samo reći - 'ko vas jebe."

Pročitajte više