"Ivana Šikić nikako ne utječe na kreiranje Informativnog programa", izvori s Prisavlja tvrde drukčije

SINIŠA KOVAČIĆ, urednik Informativnog programa HTV-a, oglasio se priopćenjem kojima izjave Izvršnog odbora HND-a naziva tendencioznim i netočnima. Podsjetimo, HND-ovci tvrde kako je Ivana Šikić obavljala odgovorne uredničke poslove na desku Informativnog programa HTV-a i na taj način utjecala na formiranje javnog mijenja.

"Kolegica Šikić obnašala je dužnost dnevnog urednika planera te ni na koji način nije mogla utjecati na kreiranje bilo koje emisije Informativnog programa HTV-a", stoji u priopćenju.

Kovačić dalje objašnjava kako je plan snimanja, selekcija događaja, rad s novinarima, redigiranje tekstova i kreiranje sadržaja emisija isključivo u nadležnosti izvršnih urednika ili urednika pojedinih emisija i redakcija, što Ivana Šikić nije bila, stoga je, smatra Kovačić, izuzetno manipulativno i zlonamjerno spominjati njezino ime u tom kontekstu.

"Šikić je bila suurednica Otvorenog"

Iz izvora na HTV-u doznajemo kako je funkcija "urednik planer", koju obnaša Ivana Šikić, "totalno nebulozna funkcija kojoj se svi smiju". No, pritom je suuređivala "Otvoreno" Dijane Čuljak gdje je potpisana kao suradnica, ali se dobro zna da je bila u rangu urednice.

Prvog dana emisije "Otvoreno" pod palicom Čuljak, Šikić je bila potpisana kao urednica, da bi se nakon dva dana potpisivala kao suradnica emisije, priča naš izvor.

Ivana Šikić nije u vezi sa Zecom bila zadnjih mjesec dana, nego godinama, a dobro se zna da je prošle godine bila jedna od četvero urednika "Radnog ručka".

J.Da.

Pročitajte više