Iveković: Zagrebačko poglavarstvo opstruira naplatu 12 milijuna kuna komunalnih naknada

PREDSJEDNIK Novog sindikata Mario Iveković ustvrdio je danas da je zagrebačko Gradsko poglavarstvo opstruiralo naplatu komunalnih naknada od oko 12 milijuna kuna, koje gradu duguju tri tvrtke povezane s poduzećem Croatia bus Leona Sulića.

Riječ je o tvrtkama Croatiatrans, Drava i OPZ koje, tvrde sindikalci, kontrolira Sulić, a zajedno s njegovim Croatia busom dijele zemljište u Heinzelovoj ulici.

To je zemljište, tvrdi Iveković, zamjenik gradonačelnice Milan Bandić na štetu grada planirao zamijeniti sa Sulićem koji bi u zamjenu dobio skuplji i kvalitetniji teren.

Zbog opstruiranja naplate 12 milijuna kuna Iveković je prozvao tajnika zagrebačkog Gradskog poglavarstva i predsjednika Povjerenstva za naplatu potraživanja Vidoja Buluma.

"Bulum treba odgovoriti je li predmete o naplati komunalnih naknada stavio u ladicu samoinicijativno ili na nagovor svojih nadređenih, kako se priča u kuloarima Poglavarstva", rekao je Iveković na konferenciji za novinare.

Kao razloge zataškavanja duga Iveković je naveo navodne prijetnje Sulićeva sina Trpimira da će progovoriti o korupciji u Poglavarstvu.

O navodnoj "logističkoj potpori kriminalu iz zagrebačkog Gradskog poglavarstva" sindikalci su poslali dopis i premijeru Ivi Sanaderu.

Prozvani gradski dužnosnik Vidoje Bulum izjavio je Hini da nitko u Gradskom poglavarstvo nema ovlasti obustaviti bilo kakav postupak naplate zaostalih komunalnih naknada, a naplata potraživanja od tri spomenute tvrtke je u sudskom postupku.

Dodao je kako je tim tvrtkama, kao i drugim dužnicima koji su ispunjavali uvjete, ranije bilo odobreno i obročno plaćanje dugova. Ta im je podobnost naknadno oduzeta zbog problema s nekretninama koje su trebale biti zalog za otplatu, pa je cijeli slučaj preko Državnog odvjetništva vraćen u sudski postupak.

Bulum tvrdi da je u međuvremenu dug triju tvrtki smanjen s 12 milijuna kuna na 6,8 milijuna kuna, što će putem suda sigurno biti naplaćeno.

Sindikalce je stoga pozvao da se u Poglavarstvu upoznaju s cijelim postupkom naplate dugova i pregledaju dokumentaciju koja dokazuje njegove tvrdnje.

Pročitajte više