Ivošević: HDZ-ov skup u Splitu prijavljen za remećenje javnog reda i mira

Foto: Bojan Ivošević/Facebook

DOGRADONAČELNIK Splita Bojan Ivošević na Facebooku je optužio HDZ-ovce da svojim predizbornim skupom na gatu sv. Nikole u Splitu remete javni red i mir. 

Ivošević je ranije objavio da HDZ duguje gradu Splitu 30.000 eura te da zbog toga nisu mogli unajmiti javni prostor za svoj skup. HDZ negira da postoje dugovi, a rješenje za skup su pronašli na gatu svetog Nikole koji je pod Lučkom upravom na čijem čelu je HDZ-ov Vice Mihanović.

"Simbolično na mjestu gdje Splićani inače pale krnju"

"Kao što je već poznato HDZ radi dugovanja prema Gradu Splitu ne može iznajmiti javnu površinu. Utočište od svojih dugova prema građanima Splita simbolično su našli na gatu sv. Nikole, na mjestu gdje Splićani inače pale krnju.

Tako će građani iako nije pokladni utorak moći vidjeti hrpu maškara u gradu okupljenih pod maskama kvazidomoljublja oko AP-a. Glavnog i odgovornog za sav kriminal i korupciju koja se dogodila zadnja dva mandata u državi.

Da je krnjeval u pitanju večeras bi mu čitali presudu, ali ona nije još napisana. Pišemo je mi građani na dan izbora, a DIP će je pročitati.

Vjerujem da mu Split neće ostati dužan kao on njemu", napisao je Ivošević.

"Upravo su krenuli s remećenjem javnog reda i mira"

Dodao je i da "navedeni skup nije ni tražio zaključak gradonačelnika kojim bi bilo odobreno prekoračenje buke na navedenoj lokaciji, stoga su paljenjem brojnih elektroakustičnih uređaja na gatu upravo krenuli s remećenjem javnog reda i mira."

Ivošević piše i da je policiji podnesena prijava za remećenje javnog reda i mira. "Očekujemo promptnu reakciju s obzirom da se brojni policijski službenici nalaze na osiguravanju samog skupa te da uvedu javni red i mir u srce Splita", napisao je Ivošević.

 

Pročitajte više