Ivošević napao konzervatore: Baštinu nam pretvaraju u jeftini fast food

Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL

SPLITSKI dogradonačelnik Bojan Ivošević prozvao je danas konzervatorski odjel i ministarstvo kulture za uništavanje kulturne baštine u Splitu. Povod mu je bila dozvola za prenamjenu poslovnog prostora u strogom centru grada.

"Godinama svjedočimo propadanju splitske stare gradske jezgre i pretvaranju većine poslovnih prostora u isključivo ugostiteljske objekte. Većina građana ne zna da je svaku prenamjenu iz trgovine u ugostiteljstvo morao blagosloviti i konzervatorski odjel u Splitu. Naša bogata baština tako je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture postala jeftini ljetni fast food", napisao je Ivošević na Facebooku.

"Odobravaju svaki zahtjev koji dobiju"

Konzervatori odobravaju sve zahtjeve koje dobiju i tako štete javnom interesu, tvrdi Ivošević.

"Danas nam je u gradsku upravu stiglo novo odobrenje koje pokazuje da konzervatorski odjel nastavlja odobravati svaki zahtjev za prenamjenom, bez ikakvih kriterija i na štetu javnog interesa, pa tako uskoro na Pjaci umjesto trgovačke djelatnosti (Ispod Ure) možemo očekivati još jednu slastičarnu", napisao je.

Na kraju statusa je dodao i da diskoteka u Trogirskoj nema odobrenje konzervatorskog odjela u Splitu. "Postavlja se pitanje gdje je konzervatorska inspekcija i kako su izdani MTU?" piše Ivošević.

 

Pročitajte više