Ivošević o skloništu za pse: Nismo dosad htjeli izlaziti s detaljima oko toga

Foto: Bojan Ivošević/Facebook

Zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević oglasio se na Facebooku oko pasa koji čekaju da se završi sklonište za njih nakon što je otkriveno kako ih je mučio splitski psihijatar.

Psi su živjeli u nehumanim uvjetima, a vlasnik ih je križao i uzgajao za borbe. Nakon uhićenja brigu o psima preuzeli su Grad Split i sklonište za napuštene životinje Animalis Centrum.

"Nismo htjeli izlaziti u javnost s detaljima što radimo oko pasa koji se nalaze na Orišcu dok se ne dovrši posao, ali zbog napada Slobodne Dalmacije evo slika radova koji traju već neko vrijeme i to slikanih prije dva dana da ne bi bilo da se tek sad krenilo radit.

A evo što će sve biti tamo za 20ak dana kad se dovrše radovi:

  • 60 boksova za pse pojedinačne površine 6 m2
  • 2 kontejnera za osoblje i za trijažu pasa
  • 25 stabala da im pruža hlad
  • Priključak struje
  • Priključak vode
  • Lokacija ograđena sa sve 4 strane
  • Prostor za rastrčavanje

Inače da znate o čemu pričam ovo je napisala novinarka Tanja Šimundić Bendić:

"Gospodo iz Grada, je li vam se crveni obraz zbog ovoga što se u mučilištu događa? Jeli vas sram makar malo? Je li uopće išta mislite napraviti po pitanju izmučenih, bolesnih pasa iz logora smrti na Putu Orišca? Hoćete li otići tamo i svojim očima vidjeti ovaj užas i jad?"

Pa da joj odgovorim.

1) Nije, jer radimo sve što je moguće da im pomognemo za razliku od Splitsko-dalmatinske županije (čija je obveza imati jedan azil u županiji, pogotovo nakon što su dvije zadnje gradske uprave utvrdile da u Splitu nema pogodne lokacije) i Grada Solina (čiji stanovnik je vlasnik ovih pasa) koji nisu niti pitali kako mogu pomoći. Hranimo ih, liječimo ih, pružamo im svu moguću skrb te plaćamo zaštitare kako se interesne skupine koje se bave nelegalnim aktivnostima koje uključuju pse ne bi dokopale istih.

2) Ne da mislimo išta napravit, nego već radimo što smo već i komunicirali. Pitanje je možete li vi početi barem vlastiti posao profesionalno obavljati i provjeriti činjenice prije ovakvog napada.

3) Da bio sam osobno tamo i vidio u kakvom su stanju životinje i garantiram vam da zahvaljujući skrbi koju im je osigurao Grad Split su već mnogo bolje nego što je to bilo u trenutku privođenja osobe koja ih je tu na neadekvatan način držala. Od ustrašenih životinja došli smo do situacije da psi kad ih se posjeti mašu repom i raduju se kontaktu s ljudima, nažalost i dalje je potreban oprez pri rukovanju istima s obzirom na vrste pasa koje se tu nalaze i što su sve prošli dosada.

Koristiti ovu nesreću za ovakvu difamaciju je dno dna, al od Slobodne Dalmacije je pa nas više ni ne čudi."

Nismo htjeli izlaziti u javnost s detaljima što radimo oko pasa koji se nalaze na Orišcu dok se ne dovrši posao, ali...

Objavljuje Bojan IvoševićPetak, 14. lipnja 2024.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.