Ivošević objavio snimku zmije u Dalmaciji i veliko upozorenje

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL, Facebook

Dogradonačelnik Splita Bojan Ivošević na Fejsu je upozorio da je tijekom toplijih dana veća prisutnost zmija u Dalmaciji. Objavio je video sa zmijom.

"Kako je zatoplilo ne treba se čuditi većoj prisutnosti zmija u Dalmaciji koja obiluje kršem.

Slobodna Dalmacija danas je objavila sliku šare poljarice (lat. Hierophis gemonensis) viđene danas u GK Blatine-Škrape, a izvođač radova na uklanjanja opasnih stijena za MO Žrnovnica na putu do škole u Žrnovnici jučer je tijekom radova imao susret s pjegavom crnokrpicom.

Pjegava crnokrpica (lat. Telescopus fallax) je jedna od dvije poluotrovnice koje možemo pronaći u Hrvatskoj. Otrov je bezopasan za čovjeka, ali mali plijen koji joj je meta paralizira u roku nekoliko minuta!

Kako je to izgledalo pogledajte u videu gosp. Tonća Rađe, a u komentaru možete pronaći i sliku pjegave crnokrpice", objavio je Ivošević uz video.

Kako je zatoplilo ☀️ ne treba se čuditi većoj prisutnosti zmija 🐍 u Dalmaciji koja obiluje kršem. Slobodna Dalmacija danas je objavila sliku šare poljarice (lat. Hierophis gemonensis) viđene danas u GK Blatine-Škrape, a izvođač radova na uklanjanja opasnih stijena za MO Žrnovnica na putu do škole u Žrnovnici jučer je tijekom radova imao susret s pjegavom crnokrpicom 🐍⚫️ Pjegava crnokrpica (lat. Telescopus fallax) je jedna od dvije poluotrovnice ☣️ koje možemo pronaći u Hrvatskoj 🇭🇷. Otrov je bezopasan za čovjeka, ali mali plijen koji joj je meta paralizira u roku nekoliko minuta! Kako je to izgledalo pogledajte u videu 🎥 gosp. Tonća Rađe 👷🏻‍♂️, a u komentaru možete pronaći i sliku 📸 pjegave crnokrpice 🐍

Objavljuje Bojan Ivošević u Nedjelja, 19. svibnja 2024.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.