Iz istražnog zatvora uskoro izlazi i posljednji član splitske mafije

Uhićenje splitske mafije 2019. Foto: MUP

ANTE VUČAK, posljednji preostali član zločinačke organizacije Željka Rajića koji se nalazi u istražnom zatvoru, uskoro će izaći na slobodu jer istječe maksimalni rok za pritvor bez presude, piše Dalmatinski portal.

Obrana smatra da bi na slobodu trebao početkom kolovoza, USKOK drži da je u pitanju početak rujna, no kako bilo, do tada glavna rasprava u ovom predmetu neće biti završena. Jedini koji će tako ostati iza rešetaka je Liridon Berisha, koji služi kaznu od 15 godina zatvora za ubojstvo Ante Prnjaka. 

Tražili izuzeće ravnateljice USKOK-a

Prije početka današnje rasprave obrana Ante Vučka zatražila je izuzeće ravnateljice USKOK-a Vanje Marušić i zamjenice Natalije Petković, i to zbog toga što je Petković na ročište za produljenje pritvora prije dva tjedna predala dokumentaciju koja se odnosi na komunikaciju hrvatske i australske policije oko istrage ubojstva u Australiji.

Obrana smatra da se radi o staroj stvari iz 2017. godine te da nema nikakvih podataka da je Vučak optužen za to kazneno djelo. Drže da priloženi materijal ne može služiti kao nova okolnost zbog koje bi trebao biti produljen istražni zatvor. Stvar je trenutno na Visokom kaznenom sudu koji odlučuje o žalbi obrane na produljenje pritvora. 

Glavna državna odvjetnica odbacila je, odnosno, odbila zahtjev za izuzeće tužiteljice pa je rasprava nešto kasnije ipak nastavljena preslušavanjem snimljenih razgovora optuženika. Snimke će se preslušavati i sutra, a onda se prelazi na ispitivanje svjedoka. 

Četvorica se nagodila

USKOK tereti Vučka da je pucao na Jozu Čabraju i Antu Petrovića, brata Dragomira Petrovića koji se odnedavno nalazi u istražnom zatvoru zbog ubojstva Petra Vuknića. Optužnica je dignuta početkom 2020. godine, no obrana je tražila izuzimanje dijela dokaza iz spisa, a onda je i došlo do nagodbe četvorice optuženika s USKOK-om. Osuđeni su na 24 godine zatvora. 

Željko Rajić na slobodu je izašao još lani, a na početku suđenja, koncem prošle godine, iznio je obranu i negirao sve inkriminacije.

Pročitajte više