Osječki azil: Djeca nam ukrala pseću hranu. Njihov ćaća će ju prodati za šteku cigara

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Osječki azil je objavio na Facebooku da je tijekom noći provaljeno u skladište hrane za pse te da je ukradena hrana u vrijednosti od 600 eura.

Volonteri navode da je ukradena hrana za štence i bubrežne bolesnike te gastro hrana za pse. Slučaj krađe pseće hrane prijavljen je policiji koja je obavila očevid. No iz azila kažu da su svjesni da se neće dogoditi ništa. Njihovu Facebook objavu prenosimo u cijelosti.

"Hranu za pse su ukrala djeca"

"Ako možete vjerovati, pokradeni smo. Da, provalili su u Azilovo skladište i ukrali hranu. I da, to su učinila djeca.

Pardon, to su učinila djeca kojoj, bez obzira na to što vidim kako ih roditelji odgajaju i što im u familiji čim neko postane punoljetan završi u zatvoru, e toj djeci sam se trudila pokazati kako može i drugačije.

Pet godina ima kako su doselili i svi su ih šikanirali al ne, ja sam htjela da im damo šifru od interneta jer ionako imamo besplatan internet, i mi smo ga dobili pa zašto ga ne bismo dijelili s drugima.

Kad dobijemo slatkiše ja ih proslijedim njima jer znam da im roditelji to nikad neće staviti na stol, puštali ih za stol s nama da se najedu, nosili im kolače s evenata, pokušavala im ugrađivati radne navike, razvijati empatiju, učiti ih da se o slabima treba brinuti....učila ih kako da budu nježni sa psima...

"Ukrali su od onih koji najmanje imaju"

Oni danas imaju 13 i 15 godina i oni su ukrali od onih koji najmanje imaju. Od napuštenih pasa. Oni su znali gdje ući, a da im psi ništa ne mogu, razvalili su lokot na skladištu i krali od nas bez imalo grižnje savjesti. Jesam, da, bila sam toliko bijesna da sam se rasplakala od bijesa, pobit sam ih htjela!

Ali to koliko sam tužna.... Pa ti davaj ljudima. Ukrali su nam hranu u vrijednosti od oko 600 eura, uglavnom hranu za štence, za bubrežne bolesnike, gastro hranu, sve ono što su nam najdragocjenije donacije, ono, uzeli su psima iz usta! U ovom cijelom postu lijepa je jedino ova slika, odnosno ona koja je na njoj, Xena.

Jer je dobra, predobra i njena odanost je bezgranična. Nikad nije imala ništa, i ona je u Azilu od malih nogu, stigla je tu ko beba, ali s njom ne moraš gledati da joj ne okreneš leđa. Očito postoji nešto u nama svima, važnije od odgoja...

"Hranu će prodati ćaća za šteku cigareta"

Mislim, da, što će im ta hrana? Prodat će ju ćaća za šteku cigareta. I kad će nama išta od toga biti refundiramo? Neće nikada, kakve veze što je bila i policija i odrađen očevid i sve kad su u pitanju djeca.

Nema godina i nešto da nam je kasicu u Porti ukrala klinka od 10-ak godina, u društvu svojih roditelja. Snimila ju kamera. Što se desilo? Ništa jer su to djeca...", objavljeno je na Facebooku osječkog azila.

Ako možete vjerovati, pokradeni smo. Da, provalili su u Azilovo skladište i ukrali hranu. I da, to su učinila...

Objavljuje Azil Osijek-volonteriUtorak, 20. veljače 2024.

Pročitajte više