Iz porečke policije nestao novac koji su policajci skupljali za pokojnog kolegu?

Foto: Mateo Sardelin/Glas Istre, Facebook

ISTARSKI policajac Tomislav Bašić poginuo je 23. lipnja u prometnoj nesreći kod Poreča. Bašić je putovao na posao s kolegicom kad je na njih naletio 24-godišnjak u BMW-u.

Bašić je u porečkoj prometnoj policiji radio od 2007. godine i kolege su za njega imali samo riječi hvale.

Prikupljeno više od 20.000 kuna

Budući da je u trenutku Bašićeve pogibije njegova supruga bila trudna, porečki policajci odlučili su prikupiti novac za nju i dijete.

U kratkom vremenu prikupili su nešto više od 20 tisuća kuna, no prema pisanju lokalnih medija novac je preko noći - nestao.

Policajci završili na poligrafu

Kako piše portal IstraIN, djelatnici Policijske postaje Poreč navodno su podvrgnuti poligrafu.

O svemu se oglasila istarska policija preko glasnogovornice Nataše Vitasović.

"Poštovani, nastavno na upit izvješćujemo Vas da su u tijeku provjere informacije da je nestao dio novčanih priloga koji se skupljao za policijske službenike Policijske postaje Poreč koji su stradali u prometnoj nesreći u lipnju. Zasad ne možemo potvrditi da je dio novca nestao, s obzirom da se, kako je i to uobičajeno kod prikupljanja pomoći, nije vodila evidencija o iznosima koji su darivani.

Napominjemo da je policijskoj službenici koja je teško stradala u prometnoj nesreći, te obitelji našeg kolege koji je u nesreći smrtno stradao, predana prikupljena novčana pomoć. Ukoliko se informacija pokaže točnom, ostaje nejasno tko bi to učinio i kako je moguće da iz jedne policijske postaje nestane nemali iznos novaca i da pritom nitko ništa ne zna", priopćila je PU istarska.

Pročitajte više