Iz Todorićevog PIK-a ukrali 38,5 milijuna kuna?

DJELATNICI vinkovačke policije u petak su završili kriminalističku obradu nad dva Vinkovčana i jednim Nuštarcem koji su osumnjičeni da su jednu vinkovačku tvrtku oštetili za 38,5 milijuna kuna. Iako policija nije navela o kojoj se tvrtki radi, Glas Slavonije javlja kako se u Vinkovcima priča da je riječ o kombinatu PIK koji djeluje u sklopu Todorićevog Agrokora.

Navodno u Vinkovcima već dugo kruže glasine da se poslovanje PIK-a temeljito pregledava. To se spominjalo i prije nešto više od mjesec dana kada je s mjesta direktora vinkovačkog PIK-a otišao Nikola Šefar, nakon što je na toj funkciji proveo četiri godine.

Novinari su i tada pokušali saznati koji je razlog Šaferovog otkaza, s obzirom da se on često hvalio kako PIK dobro posluje, ali iz Agrokora je priopćeno tek da je postignut sporazumni raskid radnog odnosa. U Vinkovcima se tada šuškalo da je otišao zbog malverzacija u PIK-u, ali nema indicija da je povezan s aktualnim slučajem.

Policija je priopćila da su tri muškarca u dobi od 40, 41 i 36 godina sklopili više ugovora s poduzećem s područja Vinkovaca o kreditiranju sjetve, zajedničkoj proizvodnji i isporuci raznih žitarica i industrijskog bilja. Na temelju tih ugovora preuzeli su razni repromaterijal u vrijednosti od gotovo 60 milijuna kuna, a budući da su isplatili samo dio duga - čak ni polovicu, prema drugom poduzeću, predmetno poduzeće oštetili su za skoro 38,5 milijuna kuna!

Glas Slavonije javlja kako se u kuloarima priča da su dvojica Vinkovčana vlasnici lokalnog lanca trgovina poljoprivrednom opremom dok je treći navodno umirovljeni hrvatski branitelj koji ima obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo koje, doduše, glasi na njegovu suprugu. Navodno je u cijelu priču upletena i najmanje jedna osoba iz PIK-a, no detalji još uvijek nisu dostupni javnosti.

Pročitajte više