Iz trgovačkog lanca u Rijeci nasilno istjerali Romkinju: "Došlo je do propusta"

Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL

NEUGODAN incident dogodio se prošlog petka navečer u Rijeci u jednoj od trgovina modnog lanca H&M u kojem je Romkinja završila u ambulanti.

Naime, Džemilja Đemka Toskić zbog nasilne reakcije prodavačice završila je na liječničkom pregledu. Napadnuta tvrdi kako je do incidenta došlo samo zato što je pripadnica romske nacionalne manjine.

Zaštitarka je istjerala jer je Romkinja

"Bila sam u šoping centru s majkom, dvije sestre i s nama je bilo još dvoje djece. Obilazile smo trgovine i kupovale darove za djecu jer se jedna od sestara vraćala u Irsku pa smo odlučile ući i u H&M. Ondje je jedna gospođa, mislim da je zaštitarka, prišla mojoj mlađoj sestri i rekla da izađemo iz trgovine. Pitale smo je zašto, ali ona nije željela odgovoriti već je drskim tonom kazala kako će pozvati pojačanje. Inzistirala sam da kaže zašto moramo napustiti dućan. Nismo ništa napravile, ništa ukrale, ništa poderale, djeca nisu radila nered...", ispričala je Đemka Toskić za RTL te dodala da je šefica smjene koja je na njeno inzistiranje došla nakon incidenta s prodavačicom rekla kako je "Uprava H&M-a u Zagrebu dala naredbu da Romi u grupi, a posebno oni s djecom, budu udaljeni iz trgovine", što ju je zaprepastilo. 

Dio incidenta uspjela je i snimiti.

Iako su iz H&M-a prvotno rekli da je žena izbačena iz drugih razloga, danas su ponudili ispriku.

H&M se ispričao

"Draga Đemka, dragi naši pratitelji i kupci, s obzirom na sve nove navode koji su izneseni, nastavili smo istraživati ovaj slučaj. Nakon detaljnog istraživanja provedenog s naše strane, zaključeno je da je došlo do propusta uslijed nedosljednosti u provođenju kompanijskih internih procedura od strane kompanije koja se bavi osiguranjem naših objekata kao i osoblja u našoj trgovini. Jako nam je žao zbog neugodnosti koju su doživjeli Đemka i njezina obitelj i trenutno preispitujemo sve interne rutine kako bismo bili sigurni da se ovakva situacija više nikad ne bi ponovila. H&M oduvijek je bio i bit će snažno orijentiran na poštivanje svakoga bez obzira tko je u pitanju i svatko je dobrodošao u sve naše trgovine. Hvala na razumijevanju", poručili su na svojem Facebook profilu.

 

Pročitajte više