Iz Zagreba došli u Split na seminar. Brutalno ih pretukli jer su mislili da su Boysi

Ilustracija: MUP

DVOJICA radnika poznatog mobilnog operatera došli su u Split na edukaciju, a završili su na Hitnom kirurškom prijemu KBC-a Split. Pretučeni su u četvrtak oko 17 sati, u Ulici Šime Ljubića na Trsteniku. Bilo je to dan prije utakmice Hajduk - Dinamo. Jedan je zadobio teške ozljede glave, a drugi lakše tjelesne ozljede nakon što ih je skupina mladića premlatila teleskopskim i gumenim palicama.

Nisu opljačkani niti su prije napada iz zasjede imali sukob tako da policiji nisu mogli dati suvislo objašnjenje zašto su postali žrtve nasilnika s palicama. Policijski službenici su odmah nakon zaprimljene informacije o napadu počeli s istraživanjem te su istog dana uhitili tri osobe: 20-godišnjaka, 18-godišnjaka i jednog maloljetnika, piše Slobodna Dalmacija.

Zamijenili ih za navijače

Kriminalističkim istraživanjem, pretragom mobitela i stanova pokazalo se kako se grupa uhićenih nasilnika nije slučajno našla na parkiralištu. Meta su bile osobe koje su se dovezle vozilima zagrebačkih registracija i koje su mladićima u zasjedi izgledale kao navijači protivničkoga kluba.

Tako su procijenili i dvojicu na koje su nasrnuli na parkiralištu. Naknadno se utvrdilo kako su njih dvojica došla u Split po radnom nalogu na edukaciju jer su djelatnici poznatoga mobilnog operatera, a ne radi utakmice.

Pročitajte više