Izabran najmlađi gradonačelnik Afroamerikanac u SAD-u. Ima 18 godina

Foto: Facebook

OSAMNAESTOGODIŠNJI mladić je u saveznoj američkoj državi Arkansas postao najmlađi crni gradonačelnik izabran u SAD-u, piše BBC.

Jaylen Smith koji je nedavno završio školu, ovog tjedna je izabran na čelo ruralnog grada Earlea s 1800 stanovnika, smještenog u blizini Memphisa. No, on nije prvi gradonačelnik nekog američkog grada koji je na tu funkciju došao s 18 godina. Michael Sessions je 2005. izabran za gradonačelnika Hillsdalea u dobi od 18 godina.

Tinejdžerova majka je plakala nakon što je izabran za gradonačelnika. Smith je bio kandidat Demokratske stranke, a ubrzo nakon pobjede se obratio građanima Earla.

Mladić obećao poboljšati rad policije, kanalizaciju...

"Vrijeme je za bolje poglavlje u gradu. Želio bih se zahvaliti onima koji su me podržali i motivirali druge da glasaju. Zaista sam vam zahvalan", rekao je 18-godišnji gradonačelnik.

Obećao je da će poboljšati rad policije, sustav kanalizacije, da će riješiti problem napuštenih kuća i građane više uključiti u odlučivanje. Mladić je najavio da će se otvoriti velika trgovina prehrambenih proizvoda jer je jedina takva u gradu zatvorena prije nekoliko godina.

"Morate negdje početi. Nisam želio postati gradonačelnik s 30 ili 40 godina jer to mogu biti sada", izjavio je Smith za Washington Post.

Kaže da mu je namjera studirati jer mu je želja postati tužitelj.

Pročitajte više

 

Pročitajte više