Izabrana je nova ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje

Foto: Pixsell/Zeljko Lukunic

PROFESORICA na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Danijela Horvatek Tomić izabrana je za novu ravnateljicu Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO), priopćeno je danas. Horvatek Tomić, koja je na dužnost ravnateljice izabrana na četiri godine, na Veterinarskom fakultetu je stekla bogato iskustvo u osiguravanju kvalitete te je ondje 2014. godine imenovana voditeljicom Ureda za kvalitetu, a 2016. godine i predsjednicom Povjerenstva za upravljanje. 

Od 2018. do 2022. godine obnašala je dužnost prodekanice za kontrolu kvalitete Veterinarskog fakulteta, navodi se u priopćenju. Sudjelovala je u radu brojnih znanstvenih i stručnih međunarodnih i nacionalnih projekata, a znanstveno se usavršavala u Italiji, Njemačkoj, Francuskoj, Austriji i Sloveniji. Godine 2010. dobila je stipendiju programa Za žene u znanosti koju dodjeljuju Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO i L'Oréal Adria.

Prethodna ravnateljica Jasmina Havranek podnijela je ostavku u studenom 2021. nakon zaključka Upravnoga vijeća Agencije da postoji sumnja na sukob interesa dugogodišnje ravnateljice, a nakon toga vršiteljica dužnosti je bila Sandra Bezjak.

Pročitajte više