Izaslanstva vlade i sabora položila vijence na Mirogoju

Foto: Hina

Uoči blagdana Svih svetih izaslanstva vlade i sabora položila su vijence na središnjem zagrebačkom groblju Mirogoj. Izaslanstvo vlade, a potom i sabora, vijence je položilo kod spomenika "Glas hrvatske žrtve - Zid boli", zatim kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana te kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Jandroković: Poštovanje svima koji su dali živote za domovinu

Izaslanstvo sabora polaganjem vijenaca iskazalo je poštovanje svima onima koji su dali svoj život za našu domovinu, rekao je predsjednik sabora Gordan Jandroković u izjavi medijima. Svim hrvatskim braniteljima koji su dali svoj život za Hrvatsku, te civilnim žrtvama, svima onima koji su poginuli, nestali i ugradili dio sebe u hrvatsku slobodu, dodao je.

Jutros je na Mirogoju vijence položilo i izaslanstvo vlade, predvođeno ministrom branitelja Tomom Medvedom, ministrom obrane Mariom Banožićem, ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem te ministricom kulture i medija Ninom Obuljen Koržinek.

Pored državnih izaslanstava, na Mirogoju je, uoči blagdana Svih svetih, vijence položilo i izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem i predsjednikom Gradske skupštine Joškom Klisovićem, kao i izaslanstva SDP-a i HDZ-a.

Pročitajte više