Izbio požar na covid-odjelu u bolnici u Ukrajini, poginula jedna osoba

Ilustracija: EPA

U POŽARU koji je prouzročila eksplozija cijevi za kisik u bolnici u Ukrajini jedna je osoba izgubila život, a jedna je ozlijeđena na odjelu za covid-19, što je druga takva nesreća na covid-odjelu u veljači u toj zemlji, priopćila je spasilačka služba.

Eksplozija se dogodila na prvom katu bolničke zgrade s pet katova u Černivcima na jugozapadu zemlje, dodaje spasilačka služba.

"Eksplozija cijevi za kisik prouzročila je požar" u kojemu je jedna osoba poginula, a jedna je ozlijeđena, navodi se u priopćenju.

Dvadeset osoba je evakuirano prije požara koji je buknuo petnaest minuta nakon eksplozije.

Na snimkama s mjesta nesreće vide se izgorjele bolničke postelje i stolci te pocrnjela posteljina na podu.

Gradonačelnik Černivaca Roman Kličuk rekao je da je požar buknuo na "odjelu na kojemu su se liječili bolesnici zaraženi koronavirusom".

Ozlijeđeni pacijent koji je zadobio teške opekline je na intenzivnoj skrbi. "Liječnici čine sve što je u njihovoj moći kako bi ga spasili", dodao je gradonačelnik.

Početkom veljače mladi liječnik i troje pacijenata izgubili su život u požaru na odjelu intenzivne skrbi na kojemu su bili smješteni oboljeli od covida u bolnici u Zaporožju na jugozapadu Ukrajine.

U siječnju je u požaru u neprijavljenom domu za umirovljenike u Harkivu na istoku poginulo 16 ljudi.

Pročitajte više