Izbodena psihijatrica prebačena u KB Dubrava. "Ima više rana, psihički je slomljena"

Screenshot: HRT

PSIHIJATRICA Elvira Koić (58) danas je prebačena iz Opće bolnice u Virovitici u Kliničku bolnicu Dubrava. Predstojnik Klinike za kirurgiju KB Dubrava dr. Toni Kolak rekao je za RTL kakvo je njeno zdravstveno stanje.

"Ima više ubodnih rana po licu, leđima, glavi, rukama. Izvan je životne opasnosti, psihički je slomljena, ima ozljedu ruke koju mora pregledati plastični kirurg. Vjerojatno je to ozljeda živca. Ona je šokirana, iznenađena i deprimirana."

Virovitička srednja škola potvrdila je da je 37-godišnja napadačica na psihijatricu njihova djelatnica. Iz škole su izrazili žaljenje zbog napada.

"Izuzetno nam je žao zbog nemilog događaja, koji nas je sve duboko potresao. Nadamo se što skorijem oporavku napadnute liječnice. Trenutno je policijska istraga u tijeku te iz tog razloga ne možemo dati opširniju izjavu", naveli su iz Gimnazija Petra Preradovića Virovitica.

Nosila rukavice, psihijatrici prišla s leđa

Kako neslužbeno doznaje RTL, napad je planirala. Nosila je rukavice, psihijatrici je prišla s leđa i napala je nožem u čajnoj kuhinji u sklopu ordinacije. Zbog napada užasnut je i ministar zdravstva Vili Beroš.

"Užas, to je užas. Apsolutno je to za svaku osudu, određenim izmjenama zakona iz 2018. kazneno djelo postaje napad na liječnike tako da neki iskorak u tom kontekstu postoji i napravljen je", rekao je danas Beroš.

Iskorak je potreban i u sigurnosnoj kontroli školskih djelatnika. Provjerava ih se pri zapošljavanju, a nakon toga imaju sistematske preglede.

Stipić kaže da to, očito, treba napraviti više od toga. "Jesu li ta dva mehanizma dovoljna? Znate što, očito nisu. Ovaj slučaj pokazuje da tu nešto nije u redu prilikom zapošljavanja i kasnije prilikom toga sistematskog pregleda.

Napadačica je u istražnom zatvoru

Odgovornost je formalno na ravnateljima, kaže bivša ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divljak.

"Ako ravnatelj primijeti da nešto s djelatnikom nije u redu, on ga može uputiti na pregled doktora specijalista medicine rada. Jasno, treba paziti da je ta sumnja utemeljena. Dakle, može se."

Napadačica je u istražnom zatvoru, a ozlijeđenu liječnicu čeka dug fizički i još dulji psihički oporavak.

Pročitajte više

 

Pročitajte više