PARLAMENTARNI IZBORI

Velika Indexova anketa: Koga želite na vlasti, a koga nipošto ne biste birali?

Foto: Index /Patrik Macek, Nikola Čutuk/PIXSELL, FaH, Wiki

PARLAMENTARNI izbori održat će se 5. srpnja, što znači da su ostala još samo tri tjedna za odluku kome ćete dati svoj glas i povjerenje da upravlja Hrvatskom u sljedeće četiri godine. Velike stranke i koalicije predstavile su svoje najvažnije kandidate i programe, a manje još uvijek traže prave adute i kalkuliraju u kojim će se izbornim jedinicama uopće kandidirati.

>> Što nas čeka poslije izbora? Ovo je pet scenarija, nijedan nije dobar

Požurili na izbore

Vladajuća većina predvođena HDZ-om požurila je na izbore odmah po popuštanju protuepidemijskih mjera i prije nego što ekonomska kriza svom silinom pogodi Hrvatsku. Izbori su se mogli održati i u rujnu ili listopadu, ali HDZ je procijenio da su mu šanse veće ako izbori budu što prije. Sva relevantne istraživanja raspoloženja birača pokazuju da je bio u pravu i da mu se podrška topi sa svakim danom i samo je pitanje koliko će pasti do nedjelje, 5. srpnja. Nadalje, trendovi pokazuju da ni jedna druga opcija neće moći samostalno sastaviti većinu, a upitno je hoće li se uopće i moći dogovoriti među sobom ili ćemo uskoro ponovno na izbore. 

>> Plenković je možda počinio političko samoubojstvo izborima usred ljeta

Možete glasati i protiv

Pitamo vas kome biste od kandidata dali svoj glas, odnosno kome baš nikako ne biste. Klikom na plavu strelicu označite koga želite na vlasti, a crvenom one koje ne možete smisliti.
 


*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa kako bismo smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost vlastitih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.
 

Pročitajte više