Izbrisali Hillary Clinton s fotografije na kojoj Obama gleda napad na Bin Ladena

/

ŽIDOVSKE novine iz Brooklyna "Der Tzitung" s fotografije koja je obišla svijet, a na kojoj Obama u društvu svojih najbližih suradnika prati akciju specijalaca koji su likvidirali Bin Ladena, pomoću Photoshopa izbrisali su Hillary Clinton i još jednu žensku osobu.

Mjesta na kojima su dvije žene na fotografiji, u Der Tzitungu su prazna. Iako je fotografija koju je objavila Bijela kuća već parodirana na internetu, micanje dviju žena izazvalo je veliku polemiku diljem svijeta stoga što postupak Der Tzitunga uopće ne sliči na šalu. Židovski list danas se i ispričao zbog svog postupka objašnjavajući zašto su maknuli Hillary Clinton.

"Nismo mislili uvrijediti nikoga kako to mnogi tvrde. Maknuli smo ih zbog religijskih uvjerenja koja nam brane da objavljujemo fotografije žena. Nismo uopće trebali objaviti fotografiju, nismo znali da će izazvati takve reakcije. Ispričavamo se Bijeloj kući i State Departmentu. To što ne objavljujemo fotografije žena ne znači da ih ne poštujemo i da ih svrstavamo u niži status. Još jednom se ispričavamo ako je naš postupak bio uvredljiv", komentirali su iz Der Tzitunga svoj postupak, prenosi Daily Mail.

Pročitajte više