Susjedi izvukli djecu iz gorućeg boravka i spasili im život, i majka teško ozlijeđena

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

JUTROS oko 8.45 policija je dobila dojavu o požaru u mjestu Petrijevci, u Strossmayerovoj ulici. "U kući je došlo do požara uslijed čega su dvoje djece i njihova majka ozlijeđeni", kazao nam je glasnogovornik osječke policije.

Kako neslužbeno doznajemo, radi se o maloj djeci, u dobi od 4 i 6 godina, koja su zadobila opekline, kao i njihova 25-godišnja majka.

Svo troje su prevezeni u KBC Osijek kako bi im bila pružena liječnička pomoć. Tamo im je pružena prva pomoć, a zatim je svo troje krenulo za Zagreb. U kući je bio još jedan sin koji je zadobio samo lakše ozljede.

Požar je ugasilo sedam vatrogasaca s jednim vatrogasnim vozilom. Zapovjednik DVD Petrijevci Josip Kuštro Indexu je kazao kako je do požara došlo kada je majka s benzinom kojega je imala u kanisteru pokušala zapaliti peć. Tada je došlo do eksplozije i požara. "Sva sreća susjedi su odmah reagirali, i veliki dio su i oni ugasili te iznijeli djecu iz goruće prostorije. Pričinjena materijalna šteta je velika, u dnevnom boravku koji ima oko 40 kvadrata ništa nije ostalo čitavo.", kazao nam je Kuštro koji dodaje kako je sreća da su vatrogasci u Petrijevcima jako dobro opremljeni te mogu brzo reagirati.

Očevid je u tijeku.



 

Pročitajte više