Izgubljeni Čobi: Ministar nije znao za odgodu Malog maestra, pa lutao po Županijskom sudu



MINISTAR poljoprivrede Petar Čobanković ipak danas nije svjedočio u slučaju Mali maestro nego se umjesto toga izgubio u zgradi zagrebačkog Županijskog suda, javlja HRT. 

Na svjedočenje ga je pozvala obrana bivšeg potpredsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju Ivana Gotovca optuženog za zloporabu položaja i ovlasti te primanje mita od poduzetnika Svjetlana Stanića. 

Suđenje je odgođeno zbog Stanićeve bolesti, no Čobi to nije znao pa je nastao pravi mali cirkus: prvo su ga uputili u pogrešnu sudnicu, onda je čekao dvadesetak minuta ne znajući za odgodu, da bi napustio zgradu tek kad su mu novinari rekli da svjedočenja danas ipak neće biti.

U slučaju Mali maestro Gotovca se tereti da je od Stanića primio peku i plaćeno putovanje u Monte Carlo, a zauzvrat mu je odavao informacije kako da mimo tržišnih uvjeta povoljno stekne dionice Dalmacijavina i splitskog hotela Bellevue.

Suđenje se ponavlja jer je Vrhovni sud ukinuo prijašnju oslobađajuću presudu. Čobanković je pozvan jer je u to vrijeme bio u Upravnom odboru HFP-a.

Pročitajte više