Iznuda u Zagrebu: Slao prijeteće SMS-ove i pokušao naplatiti nepostojeći dug od 10.000 eura

Foto: FAH

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Zagrebu objavilo je kako je ispitalo 43-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela iznude u pokušaju.

Nakon ispitivanja doneseno je rješenje o provođenju istrage zbog navedenih kaznenih djela.

Slao SMS-ove prijetećeg sadržaja

Objavili su kako postoji osnovana sumnja da je okrivljeni od 26. lipnja 2017. do 8. kolovoza 2017. godine u Zagrebu pokušao naplatiti nepostojeći dug u iznosu od 10.000 eura od 31-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Na njegov mobitel je poslao deset SMS poruka prijetećeg sadržaja, iako je znao da od oštećenika nema nikakvih potraživanja. Osnovano se sumnja da je od 31-godišnjaka tražio da mu plati 10.000 eura do 1. kolovoza 2017., pri čemu je u SMS porukama navodio kako zna čime se bavi i gdje se kreće.

U svojoj namjeri nije uspio jer je 31-godišnjak događaje prijavio policiji.

Prijetio supruzi oštećenog

Nakon što od 31-godišnjaka nije uspio ishoditi zatraženi iznos, osnovano se sumnja da je okrivljenik pokušao naplatiti nepostojeći dug u iznosu od deset tisuća eura od oštećenikove 26-godišnje supruge. 

Njoj je 23. kolovoza 2017. uputio SMS poruku u kojoj je naveo kako mu njezin suprug duguje deset tisuća eura i kako mu piše već dva mjeseca te zatražio od nje da skupi navedeni iznos u roku od mjesec dana.

Osnovano se sumnja da joj je pritom govorio da zna kada i gdje se kreće njezin suprug i njihovo dijete, ali ni u toj svojoj namjeri nije uspio jer ga je žena prijavila policiji.

Protiv okrivljenika je određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kazneno djela.

Pročitajte više