HGK

Izračunali smo koliko malih firmi mora platiti harač HGK da bi Burilović vozio BMW

Foto: Index

PARAZITSKA Hrvatska gospodarska komora je svom šefu Luki Buriloviću osigurala luksuzni BMW.

>> Otkrivamo: Ovaj luksuzni BMW vozi Burilović, nabavila mu ga HGK za oko milijun kuna

Fotoreporter Index Istraga danas je fotografirao Burilovića kako ga vozi što je nepobitan dokaz da ga on koristi, a poslijepodne, nakon objave fotografija na Indexu, iz HGK nam je stigao odgovor o cijeni tog luksuznog automobila.

"Službeni automobil HGK je iz 2018. godine. Auto je u vlasništvu leasing kuće, a rata na period od 48 mjeseci iznosi 1668 eura, što je 400 tisuća manje od vrijednosti koju ste naveli", stoji u odgovoru koji smo dobili iz Hrvatske gospodarske komore na upit o luksuznom BMW-u koji koristi predsjednik te institucije Luka Burilović.

> U HGK kažu da luksuzni BMW košta manje od milijun kuna. Zatražili smo račune

HGK tvrdi da će auto platiti oko 600 tisuća kuna

Iz toga slijedi da će HGK automobil koji koristi Burilović platiti oko 600 tisuća kuna.

Prema informacijama Index Istraga, na osnovnu cijenu od 492 tisuće kuna ide i PDV, a na dodatnu opremu je još, kako tvrdi naš izvor, potrošeno oko 350.000 kuna.

No, iz HGK, kažu da, eto, to nije tako već da će auto biti plaćen 600.000 kuna. Isto tako su prije dva dana tvrdili da se Burilović nije cijepio pa se, vidjeli smo, pokazalo da je to bila laž.

Harač koji su male firme prisiljene plaćati svaki mjesec HGK iznosi 42 kune. Harač može biti i veći, ali većina firmi spada u male firme koje su prisiljene plaćati 42 kune mjesečno.

Koliko malih firmi mora platiti harač HGK da bi Burilović vozio luksuzni BMW?

Izračunali smo tako koliko harača treba skupiti od firmi da bi Burilović mogao voziti BMW. U računicu smo uzeli cifru od 600.000 kuna koju su nam javili iz HGK. Uzeli smo i cifru od milijun kuna, koliko automobil s dodatnom opremom može koštati.

Da bi Burilović vozio BMW od 600.000 kuna, mjesečni harač treba platiti oko 14.285 firmi.

Ako cijena BMW-a koji vozi Burilović zaista iznosi milijun kuna, onda je broj firmi koji treba uplatiti mjesečni harač 23.809.

Burilovićevu plaću u HGK, a koja iznosi 23.000 kuna neto, nismo uračunali u izračun.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.