"Izraelski Fritzl" imao 30 žena i 60 djece

IZRAELSKA policija uhitila je 60-godišnjaka koji je držao harem sa 30 žena i 60 djece, a sumnjiči ga se za incest i seksualno zlostavljanje.

U lokalnim medijima je Goel Ratzon već nazvan "izraelskim Josefom Fritzlom", a sumnja se kako je u apartmanima oko Tel Aviva žene i djecu držao kao robove. Policijski glasnogovornik je rekao kako je Ratzon zadržan u pritvoru. Tajna istraga protiv njega pokrenula se u lipnju prošle godine kada se jedna od žena požalila na zlostavljanje, piše Daily Mail.

Napisao "knjigu pravila" za svoje robinje

Policija je objavila kako je Ratzon bio u posjedu sve imovine i novca žena, a napisao je i "knjigu pravila" za žene koje je držao u pokornosti i robovskom položaju. "On je diktirao što one smiju i ne smiju raditi, ograničavao njihovo kretanje te odredio sankcije i kazne, koje su uključivale i nasilje, kada bi one odbile poslušnost", stoji u policijskom priopćenju.

Među težim optužbama nalazi se da je Ratzon napravio djecu svojim kćerkama. U tim optužbama se navodi brojka od 17 žena i 40 djece. Nekoliko žena koje se se identificirale kao Ratzonove supruge pojavile su se u izraelskom dokumentarnom filmu emitiranom prošle godine. Snimljene su kako ga hrane te nazivaju Mesijom koji još nije obavio svoju objavu svijetu. "Zemlja će se tresti onoga dana kada se objavi", rekla je jedna od njegovih supruga.

"Sve žene su pristale na seksualne odnose"

U filmu je Ratzon rekao kako je savršen te da ima sve kvalitete koje žene vole. Njegova odvjetnica Shlomtzion Gabai rekla je kako je 30 žena i 60 djece povezano s njezinim klijentom. "Nikakvi seksualni zločini nisu počinjeni", tvrdi odvjetnica te dodaje kako su sve žene pristale na seksualne odnose. 

Pročitajte više