Izraelski predsjednik u posjetu Bahreinu: "Želimo poslovati"

Foto: EPA

BAHREINSKI kralj Hamad bin Isa Al Kalifa sastao se danas s predsjednikom Isaacom Herzogom u prvome posjetu toj zaljevskoj državi jednog šefa izraelske države otkako su dvije zemlje uspostavile veze prije dvije godine i u trenutku dok se u Izraelu formira desničarska koalicijska vlada.

Herzog, čija je funkcija uglavnom ceremonijalna, potom će posjetiti Ujedinjene Arapske Emirate, zemlju koja je također normalizirala veze s Izraelom kroz sporazume postignute uz posredovanje Sjedinjenih Država, poznate kao Abrahamovi sporazumi.

Nada u jačanje bilateralnih odnosa

"Došao sam ovamo s izaslanstvom istaknutih ljudi koji u Izraelu vode poslovni sektor, a žele se povezati i poslovati s ljudima iz Bahreina", rekao je Herzog.

Kralj Hamad je izrazio nadu da će posjet ojačati bilateralne odnose, izvijestila je državna novinska agencija BNA, ističući potporu Maname "pravednom, sveobuhvatnom i održivom miru koji jamči legitimna prava palestinskog naroda".

Čini se da će novu izraelsku vladu pod Benjaminom Netanyahuom nakon prošlomjesečnih izbora vjerojatno činiti i krajnje desno orijentirani političari koji se protive palestinskoj državnosti i žele raspuštanje Palestinske uprave.

Pročitajte više