Izraelski tenkovi ušli dublje u Rafah

Foto: EPA

Izraelski tenkovi ušli su dublje u zapadni dio Rafaha, u sklopu jednog od najgorih noćnih bombardiranja iz zraka, s kopna i mora, prisilivši mnoge obitelji da u mraku pobjegnu iz svojih domova i šatora, rekli su stanovnici grada za Reuters.

Stanovnici su rekli da izraelske snage napreduju prema četvrti Al-Mavasi u blizini plaže, koja je određena za humanitarnu zonu u svim objavama i kartama izraelske vojske od početka ofenzive na Rafah u svibnju. Izraelska vojska zanijekala je da je izvela bilo kakve napade na to područje.

Izrael: Cilj nam je uništiti preostale postrojbe Hamasa

Izrael tvrdi da mu je cilj uništiti posljednje preostale borbene postrojbe Hamasa u Rafahu, gradu koji je primio više od milijun izbjeglica. Većina tih ljudi sada se premjestila na sjever prema Han Junisu i Deiru al-Balahu u središnjem dijelu Pojasa Gaze.

Izraelska vojska objavila je da nastavlja "ciljane operacije utemeljene na obavještajnim podacima" u Rafahu. Vojnici su u protekla 24 sata pronašli oružje i ubili palestinske militante u bliskim borbama.

U zadnja 24 sata izraelska vojska pogodila je iz zraka 45 meta širom pojasa Gaze, uključujući vojne strukture, militantne ćelije, raketne lansere i tunelska okna.

Pregovara se o prekidu vatre

U međuvremenu se nastavljaju napori da se dogovori prekid vatre, po posrednicima iz Katara i Egipta, koje podržava SAD.

Hamas je pozdravio novi američki prijedlog za prekid vatre, ali uz neke izmjene, naglasivši da dogovor mora osigurati kraj rata i potpuno izraelsko povlačenje iz pojasa Gaze, što Izrael i dalje odbija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.