Izraelski vojnici u Gazi ubili šestoricu Palestinaca

IZRAELSKI vojnici ubili su u srijedu u gradu Gazi najmanje šestoricu Palestinaca, kazali su palestinski očevici i bolnički izvori.

Izraelski vojni izvori kazali su da su palestinski ekstremisti otvorili vatru na izraelske snage poslane da unište militantne ćelije odgovorne za granatne napade na židovska naselja u pojasu Gaze i raketne napade na južni Izrael. Izraelski vojnici odgovorili su na vatru i pogodili najmanje jednog napadača, kazali su izraelski izvori.

Palestinski očevici kazali su da su izraelski vojnici ušli u istočnu gradsku četvrt Šidžaju i otvorili vatru na palestinsku policijsku točku te ubili jednog policajca. Sukob je privukao skupinu naoružanih militanata.

Petorica Palestinaca u pucnjavi su poginula, a 13 ih je ozlijeđeno, među kojima i tjelesni čuvar šeika Ahmeda Jasina, duhovnog vođe Hamasa, doznaje se iz bolničkih izvora.

U odvojenoj akciji u pojasu Gaze, izraelski vojnici tragali su za tunelima za krijumčarenje oružja u predgrađima Rafaha. Tijekom akcije došlo je do pucnjave u kojoj je ozlijeđena jedna osoba.

Pročitajte više