Izvor iz Podravke: Vraćamo se na police Kauflanda

Ilustracija: Srecko Niketic/PIXSELL

Visoki menadžerski izvor iz Podravke potvrdio je za Danicu kako se koprivnička kompanija vraća u Kaufland. Podsjetimo, ljetos je eskalirao sukob oko marži i cijena pa je Podravka prestala isporučivati svoje proizvode Kauflandu. Međutim, Danica piše kako su se dvije strane uspjele dogovoriti o daljnjoj suradnji. 

"To vam je tako u biznisu… Malo popustimo mi, malo oni i dogovor je tu. Bliže se božićni blagdani, pa tko bi se lud odrekao prometa u prosincu", ispričao im je menadžer upućen u pregovore. Podravkini proizvodi se još uvijek nisu vratili na police Kauflanda u onoj mjeri kako je to bilo prije prekida suradnje, ali povratak na staro se očekuje sljedećih tjedana. 

Kako je sve počelo?

Kada se počelo govoriti o sukobu, Kaufland je tvrdio kako je Podravka još uvijek na njihovim policama jer u ponudi i dalje imaju Lino ladu, ajvar, pasiranu rajčicu i slično.

"Neki drugi proizvodi trenutno nisu dostupni, no pregovori između Kauflanda i Podravke su u tijeku i vjerujemo da će se uskoro postići dogovor, a sve kako bi se kupcima omogućio najbolji omjer cijene i kvalitetne ponude", poručili su tada.

Iz Podravke su tom prilikom objasnili kako su prekinuli isporuku proizvoda Kauflandu jer nisu uspjeli postići obostrano prihvatljiv dogovor o uvjetima suradnje, odnosno maržama i cijenama. 

"Kauflandov zahtjev za povoljnije uvjete, odnosno cijene, u odnosu na naše druge trgovačke partnere Podravki nije prihvatljiv a, osim toga, suprotan je i pravilima Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom", istaknuli su iz Podravke.
 

Pročitajte više