Kakvo nas vrijeme čeka danas i za vikend?

Foto: Zvonimir Barišin/Pixsell

Današnji dan donosi nam u većem dijelu Hrvatske sunčano vrijeme s temperaturama koje će se uglavnom kretati između 21 i 26 stupnjeva Celzija. Prema najnovijim podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, iako će sunce prevladavati, mjestimična umjerena naoblaka mogla bi donijeti lokalne pljuskove, posebno na jugu i istoku zemlje tijekom poslijepodnevnih sati.

Vjetar neće biti pretjerano snažan, no očekuje se da će puhati slab do umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar. Na Jadranu će, međutim, situacija biti nešto drugačija. Tamo će tijekom jutra i prijepodneva prevladavati umjerena bura, osobito podno Velebita, gdje se očekuju i olujni udari. Poslijepodne će bura oslabjeti, a zamijenit će je umjeren sjeverozapadni vjetar.

Sutra sunčano uz mogućnost lokalnih pljuskova na istoku

Sutra nas očekuje pretežno sunčan dan u cijeloj Hrvatskoj, s temperaturama koje će se kretati od ugodnih 21 do 26 stupnjeva Celzija. Iako će prevladavati sunčano vrijeme, umjerena naoblaka povremeno će se pojaviti, a poslijepodne može donijeti pokoji lokalni pljusak, osobito na istoku zemlje.

Vjetar će biti uglavnom slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će jutro započeti s umjerenom burom, koja će tijekom dana oslabjeti i postupno se okrenuti na sjeverozapadnjak, dok će uz obalu puhati i jugozapadnjak.

Što se tiče temperatura, one će u unutrašnjosti u jutarnjim satima biti svježe, s najnižim temperaturama od 6 do 11 stupnjeva, dok će na Jadranu biti toplije, s jutarnjim temperaturama od 14 do 19 stupnjeva.

Sunčani vikend

Pred nama je djelomično sunčani vikend. No, vrijeme neće biti posve stabilno, stoga uz jači razvoj oblaka možemo očekivati lokalne pljuskove, a ponegdje je moguća i grmljavina, osobito u unutrašnjosti zemlje.

Što se vjetra tiče, na kopnu će prevladavati uglavnom slab vjetar. Na Jadranu, međutim, očekuje nas umjerena bura koja će u subotu početi slabjeti i okrenuti se na sjeverozapadni vjetar, dok će uz obalu prevladavati jugozapadnjak. U ponedjeljak će zapuhati jugo, što bi moglo donijeti promjene u vremenskim prilikama.

Temperature zraka ostat će stabilne bez većih promjena. Idealno vrijeme za planiranje aktivnosti na otvorenom, ali, ako ste u unutrašnjosti, svakako pratite najnovije vremenske prognoze zbog mogućih lokalnih pljuskova.

Pročitajte više