BIJES U HNS-U Vrdoljak već sutra podnosi ostavku? "Rastavit ćemo ga na proste faktore"

Foto: Igor Kralj/Pixsell

NAKON večerašnjeg poraza Anke Mrak Taritaš u drugom krugu lokalnih izbora, u HNS-u glavnog krivca za njezin poraz pronalaze u šefu stranke Ivanu Vrdoljaku.

Kako su za Index kazala dva izvora iz samog vrha stranke, HNS-ovci su bijesni na Vrdoljaka te se očekuje da će on već u sutra ili u utorak podnijeti ostavku. Visoki dužnosnici iz stranke najavljuju da će na Predsjedništvu biti "rastavljen na proste faktore". Također doznajemo da Vrdoljak ozbiljno razmišlja o ostavci, ali još nije donio konačnu odluku. Stranačkim kolegama najavio je, ipak, da će odluku donijeti u vrlo kratkom roku.

Na čelu stranke, kako doznajemo, trebala bi ga zamijeniti upravo Anka Mrak Taritaš.

Vrh HNS-a smatra da je Vrdoljak svojim postupcima ozbiljno naštetio Anki Mrak Taritaš te da je on glavni krivac za njezin poraz u drugom krugu lokalnih izbora. "Cijela kampanja na kraju se svela na raspravu oko HDZ-a i preslagivanja vlade. Anka je pala u drugi plan", kazao nam je izvor iz vrha HNS-a.

Kako doznaje Index, samo su Vrdoljak i Srećko Ferenčak bili za preslagivanje s HDZ-om. Ostatak stranke bio je protiv te ideje.

Vlahušić traži ostavku Vrdoljaka

Bivši dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić i član Predsjedništva HNS-a izjavio je kako će tražiti da Ivan Vrdoljak zbog koketiranja s HDZ-om i loših izbornih rezultata već večeras podnese ostavku.

Kako se doznaje u stranci, Vlahušić nije usamljen u ovom zahtjevu. Navodno ga posržavaju još neki članovi stranke.

Pusić za Index: Polako

Za komentar cijele situacije u HNS-u upitali smo i Vesnu Pusić.

"Polako. Imamo Predsjedništvo u utorak i onda ćemo raspravljati o Vrdoljaku", kazala je kratko Pusić za Index.

Pročitajte više