Izvor otkrio nove detalje brutalnog ubojstva obitelji Đokić. Ubijeni su hicem u glavu

Foto: Telegraf/D.K.

OBITELJ Đokić iz Aleksinca - Goran (57), njegova supruga Gordana (56) i kći Lidija (25) - ubijena je s više metaka, od kojih je smrtonosan bio onaj koji je svakoj od žrtava ispaljen u glavu, doznaje Telegraf.rs.

"Način izvršenja djela govori o brutalnosti izvršitelja. Goran je bio slabašnog zdravlja, mogao ga je lako savladati i opljačkati. O njegovoj supruzi i djevojci se ne može ni govoriti kao osobama koje bi bile u stanju pružiti otpor naoružanom napadaču. To što im je pucao u glavu ukazuje da nije htio ostaviti ni najmanju mogućnost da prežive napad. Nažalost, to ukazuje da je ubojica vjerojatno netko iz njihovog okruženja, odnosno da su ga Đokići poznavali pa mu je namjera bila da ih spriječi da ga identificiraju", navode sugovornici Telegrafa upoznati sa slučajem.

Iako se još precizno ne zna gdje je obitelj ubijena, ima osnove za sumnju da su lišeni života u automobilu.

"Čahura koja je pronađena pored spaljenog automobila ukazuje na vjerojatnost da je ispala izvršitelju kada ih je skupljao dok je uklanjao tragove zločina. Spaljivanje automobila je također izvršeno u namjeri da se uklone tragovi ubojstva. Također, vjerojatnije je da ih je odmah ubio nego da ih je žive vozio nekoliko kilometara do mjesta likvidacije, jer je riskirao da mu pruže otpor, da netko iskoči iz vozila ili da na neki drugi način bude ometen u svojoj namjeri", objašnjava izvor.

 

Video: Blic.rs

Ispitano više osoba

I pored intenzivne policijske potrage tijekom koje je saslušano više osoba iz Aleksinca i okolice, za sada nitko nije osumnjičen za zločin.

S obzirom na to da su tijela Đokića spaljena, a zatim bačena u jamu u zabitom dijelu sela Moravac, te da je automobil skriven u šumi, desetak kilometara dalje na nepristupačnom mjestu, jasno je da je ubojica neko tko dobro poznaje taj kraj. Skoro je sasvim sigurno da je imao pomagače, jer je zločin dobro isplaniran.

Podsjetimo, nešto ranije danas je pronađena jedna čahura kod zapaljenog automobila obitelji.

Tijela članova obitelji Đokić spaljena su do te mjere da su bila neprepoznatljiva, a pronađena su u subotu, šest dana od njihovog nestanka. Oko 7 kilometara dalje, u selu Tešica bio je njihov automobil Passat.

Pročitajte više