Izvori: Bijela kuća poduzima svaki mogući korak da se izbjegne susret Putina i Bidena

Foto: EPA

PREMA izvješćima, Bijela kuća poduzima "sve moguće korake" kako bi izbjegla izravan susret između predsjednika Joea Bidena i njegovog ruskog kolege Vladimira Putina na summitu G20 u Indoneziji sljedećeg mjeseca, prenosi Guardian. 

Američki dužnosnici također navodno poduzimaju mjere da izbjegnu čak i susret u hodniku ili mogućnost da dvojica čelnika budu fotografirani zajedno. 

Biden je prošlog tjedna za CNN rekao da se ne planira sastati s ruskim čelnikom na Baliju, ali da će napraviti iznimku ako Putin bude otvoren za razgovor o oslobađanju američke košarkašice Brittney Griner koja je u ruskom zatvoru. 

Politico citira više američkih dužnosnika koji su rekli da između Bidenove administracije i Kremlja nisu uspostavljeni pregovori o oslobađanju američkih zatvorenika u Rusiji, uključujući Griner.

Dužnosnici su rekli da bi se putevi Bidena i Putina mogli susresti u nekom trenutku tijekom summita u studenom, ali su američki dužnosnici isključili formalni sastanak.

William Taylor, bivši američki veleposlanik u Ukrajini, rekao je:" Znamo što predsjednik Biden misli o predsjedniku Putinu - misli da je ubojica, misli da je ratni zločinac. S ubojicama i ratnim zločincima se ne susrećete."

Pročitajte više