Jadranka, gledaj i uči: Cvirnovu majicu "Vlada me jebe svaki dan" kupio slovenski političar!

MAJICA koja je privukla pažnju cijele Hrvatske, ali i velikog broja drugih zemalja osigurala je 4.200 kuna Udruzi za promicanje humanih vrijednosti Svjetlo života. Nekima vulgaran natpis "Ne trebam seks, Vlada me jebe svaki dan", iskorišten je u humanitarne svrhe. Majica je sačuvana za buduća vremena, a misija "opomene da sloboda misli nikad i nikako ne smije biti ugrožena", koju joj je namijenio bivši vlasnik Ivan Cvirn, ostvarena.
 

Sličnu ideju humanitarne pomoći onima koji nemaju ima i pobjednik u nadmetanju - novi vlasnik majice, diplomirani inženjer elektrotehnike i slovenski političar Nedeljko Dabić. Naime, jasno je istaknuo da se za sudjelovanje u humanitarnoj aukciji odlučio prvenstveno jer "on osobno ima dovoljno, te je odlučio dio tog iznosa dati onima koji najviše trebaju".
 
Njegovo korisničko ime "50 je već kot 100" ujedno je i slogan njegove političke kampanje te sugerira kako ne treba biti bahat i pohlepan, nego dati onima koji najviše trebaju. Dakle, poduzetnicima bi trebalo biti dosta 50 posto dobiti, dok bi ostatak prepustili radnicima koji su im pomogli u njegovu stvaranju. Nedeljko Dabić je nezavisni kandidat za Europski Parlament na listi Kršćanskih socijalista Slovenije (KSS), no ovaj privatan čin ne želi dovoditi u vezu sa hrvatsko-slovenskim odnosima. Novčana pomoć udruzi za njega ne predstavlja nikakvu provokaciju.
 
Političar Dabić, iako trenutačno na godišnjem odmoru, izrazio je želju da idući tjedan dođe u Zagreb na primopredaju majice, koja će, kako je obećano na aukcije.hr, biti uokvirena da je se sačuva za buduće generacije.

Pročitajte više