jadranka katarinčić-škrlj: sastavni dio Fažane su i brijuni

Saborska zastupnica i predsjednica istarskoga Županijskog vijeća HSLSa Jadranka Katarinčić Škrlj na današnjoj je konferenciji za novinare ustvrdila kako su svi argumenti na kojima se prije tri godine temeljio zahtjev da Fažana bude općina utemeljeni na činjenici da tu općinu čine i Brijuni kao njezin neraskidiv dio jer ona, dodala je, ne bi imala smisla bez otočja Brijuna.

Oni koji su tada bili protiv, te činili sve da se ne osnuje ta općina i koji su "pokrenuli ispitivanje ustavnosti nastanka općine Fažane danas se pokušavaju kititi tuđim perjem", istaknula je Jadranka Katarinčić Škrlj govoreći o najavi da će IDS-ovi i SDP-ovi saborski zastupnici iz Istre u saborsku proceduru poslati zakonski prijedlog da Brijuni, koji sada pripadaju Puli, uđu u sastav fažanske općine.

Po njezinim riječima, ta njihova namjera znači manipulaciju građanima u predizborno doba jer time zapravo žele, kako je rekla, "omogućiti tvrtki 'Brijuni Rivijera' da lakše upravlja otočjem". Naime, istaknula je ona, bolje je za IDS i dio SDP-a da otočje Brijuni pripadne Fažani, gdje oni vladaju, nego Puli, gdje vlada Lista za Pulu.

Njihova namjera nije stvarno riješiti problem otočja, nego toj tvrtki omogućiti da raspolaže njime. "Upravo to pokazuje sve licemjerje vladajućih", rekla je Jadranka Katarinčić Škrlj i dodala kako se time IDS-ovoj eliti, kojoj potpomažu odabrani SDP-ovci, želi omogućiti da ostvari materijalnu korist, te rasprodaja istarske obale. Upravo zato poduprla je referendum o istarskome zemljištu i pozvala građane Istre da se odazovu potpisivanju peticije za provedbu referenduma, koje je danas počelo.

Saborska zastupnica Katarinčić Škrlj spomenula je danas i izjavu predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića jednom hrvatskom tjedniku, koji je rekao kako je IDS "napustio vladajuću koaliciju zbog Budiše i HSLS-a".

"Jakovčić danas svjesno laže jer je uvijek tvrdio kako je HSLS bio korektan prema IDS-u. Nažalost, danas za potrebe predizborne kampanje optužuje one koji su imali razumijevanje za njegovo ponašanje, a za HSS, zbog čijih je stajališta o Istarskom statutu IDS izišao iz šestorice, sada tvrdi kako je to stranka koja može dati velik doprinos u europeizaciji Hrvatske", zaključila je Jadranka Katarinčić Škrlj.

(Hina) spd db

Pročitajte više