Jadranka Kosor se u kući Tihomira Purde divila svojoj slici

PREMIJERKA Jadranka Kosor danas je u obiteljskoj kući posjetila vukovarskog branitelja Tihomira Purdu čijoj djeci je donijela košaru punu slatkiša.

Najviše ju je u kući branitelja, koji je par mjeseci nepravedno optužen proveo u zatvoru u BiH, oduševio njezin ogroman portret koji je na zidu stavljen uz riječi hrvatske himne i raspelo. "Jao, vidi moju sliku", kazala je Kosor kojoj je Purda rekao da je ispunila sve što je i obećala.

Purda će tužiti Srbiju


Jadranka Kosor je saznala kako će krajem lipnja obitelj Purda biti proširena za još jednu djevojčicu koja će se zvati Ivana. Premijerka je odmah kazala da ju nazovi kada se djevojčica rodi te dodala kako će otvoriti šampanjac i "naravno da će biti kuma".Tihomir Purda je kazao da će tužiti Srbiju zbog uhićenja i pritvora u BiH te da njegov odvjetnik rješava papirologiju za tu tužbu.

Kosor je obitelj Purda posjetila u pauzi Dunavske konferencije u Vukovaru koju je za europske predstavnike organizirao ministar Gordan Jandroković.

Ministar Jandrokovića je razljutila premijerka, jer se čekalo nju kako počeli konferenciju za novinare. Na kraju je konferencija održana bez premijerke i dijela novinara koji su s njom bili kod Purde.

Pročitajte više