Jadranka Kosor za Index: Istinski i pravi domoljub bi išao na nove izbore

Foto: FAH

BIVŠA premijerka Jadranka Kosor smatra da bi najdomoljubniji potez trenutnih aktera Vlasti, bio izlazak na nove izbore.

U razgovoru za Index, Jadranka Kosor kazala je da unatoč tome da se nalazimo u kaosu koji doseže vrhunac, da pravi vrhunac ipak još nije na vidiku.

Kosor tako tvrdi, da su mogući još kojekakvi zaokreti.

"Nakon današnjih događaja jasno je da je Karamarko bio u sukobu interesa, iako je to nevažno u kontekstu njegovog sudjelovanja u vlasti. Da je odluka Povjerenstva bila i drugačija, ovdje se radi o političkoj i moralnoj odgovornosti oko INA-e i MOL-a.

Jedino pošteno za Hrvatsku bi bilo da se odluče na nove izbore. Također jedino domoljubno bilo bi reći da idemo na izbore jer sve drugo vodi u novu krizu.

Varijanta s Marićem bila bi kao s Oreškovićem. Premijer treba proći izbore, mora steći legitimitet, biti šef velike stranke. Orešković je svojim postupcima samo pokazao da nema političkog iskustva.

"HDZ si je odabrao Karamarka pa nek ide s njim u nove pobjede"

Najgore što mi se čini, je da ako padne Vlada, da se još ostavi prostor od 30 dana u kojem se može pritiskati, nuditi, gnjaviti, to je nepodnošljivo. Takva Vlada još s Čačićem i Prgometom ne bi mogla dugo izdržati.

Prevelik broj malih stranaka ne može stvoriti čvrstu Vladu.

Ta Vlada bi se mogla provući do proračuna za 2017. i to je to", smatra Jadranka Kosor.

Posebno je naglasila da bi onaj tko ima minimum odgovornosti i liderske sposobnosti, da bi rekao "Idemo na nove izbore".

Na pitanje treba li HDZ izabrati novog predsjednika stranke Kosor je izjavila da je to ovih dana često pitaju i građani koje susretne na cesti.

"No, moram reći. Mene se to više ne tiče. Oni su u HDZ-u odabrali Karamarka, očito ga vole i ne mogu bez njega, pa neka s njim idu u nove pobjede", zaključila je Kosor.

Pročitajte više