Jadrolinija dva dana ne vozi na Iž zbog oluje. Ljudi bijesni, sami isplovili brodicom

Stanovnici otoka Iža u zadarskom akvatoriju bijesni su na Jadroliniju. Naime, trajekti i katamarani zbog juga ne voze već dva dana. Veći broj ljutitih Ižana danas se sa svog otoka dovezao do Zadra u brodici od sedam metara želeći dokazati da trajekti i katamarani mogu voziti, prenosi HRT.

"Krenula sam jučer prvo s katamaranom u 8 sati koji je odgođen. Ujutro je također trebao biti u 10 sati. Zvala sam Jadroliniju, rekli su da će biti, međutim i to je odgođeno", rekla je putnica Ivana Rakocija. Ne smatra se ugroženom jer se na Iž vraća u maloj brodici. "Ako je on mogao doći s Iža tu, možemo se i vratiti. Sramota je da trajekt nije krenuo", naglasila je.

"Nije u redu što su nas ostavili ovako na cjedilu"

S Iža se po putnike u Zadar vlastitom brodicom od sedam metara otisnuo mještanin Siniša Kulišić. "Namjerno sam došao u Zadar da pokažem ovim ljudima na trajektu da nije u redu što su nas ostavili ovako na cjedilu. Puno puta smo mi boduli ostali na suhom", rekao je Siniša Kulišić, predsjednik MO-a Veli Iž.

Obavijestili su i Otočni sabor. "Mi smo tražili i kao Otočni sabor i preko mjesnog odbora od Jadrolinije, od agencije da se odvozi linija da ne mora to biti u 11 sati po plovidbenom redu, nego po mogućnosti uspostave plovidbe", rekao je Denis Barić, Otočni sabor.

Iz Jadrolinije stiglo je samo priopćenje bez odgovora na pitanje zašto ako vremenski uvjeti to dopuštaju, trajekti i katamarani ne plove.

"Radi vremenskih neprilika u prekidu je linija koju navodite, kao i brojne druge na tom području koje održavaju uz Jadroliniju i ostali brodari. Stanje se prati kontinuirano i linije uvode čim vremenske prilike omoguće. Jadrolinijini pomorci daju sve od sebe kako bi održali svakodnevnu povezanost otoka s kopnom", stoji u priopćenju.

Pročitajte više