Autocesta A1 između Svetog Roka i Posedarja zbog jakog vjetra otvorena samo za aute

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

ZBOG jakog vjetra promet je dopušten samo za osobna vozila autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina), izvijestio je u četvrtak Hrvatski autoklub (HAK).

Također, državnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) na Paškom mostu.

Na Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (i. i II. skupina).

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče zatvoren je izlazni krak čvora Karlovac iz smjera Splita i Rijeke u smjeru Karlovca, zbog radova. Obilazak: čvor Novigrad-DC541-Kučevice-Netretić-Donje Stative-Ulica Borlin-Karlovac. Vozila koja dolaze iz smjera Zagreba prema Karlovcu te koja se uključuju na autocestu A1 u smjeru Rijeke, Splita i Zagreba mogu koristiti čvor Karlovac neometano do 1. lipnja.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj u zoni radova između čvorova Jankomir i Zaprešić u smjeru Zagreba kolona je oko 2 kilometra.

Na državnoj cesti Oštrovica-Meja (DC501) na pružnom prijelazu Meja vozi se jednim trakom naizmjence uz regulaciju semaforima do 29. travnja u 12 sati te od 2.svibnja u 7 sati do 6. svibnja u 12 sati.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Na graničnom prijelazu Bregana/Obrežje teretna vozila na izlaz čekaju četiri sata.

Pročitajte više