Jaka eksplozija nad Sevastopoljem na Krimu. Rusi: Srušili smo dron

Foto: EPA

DANAS je nad Sevastopoljem, strateški važnom lukom na okupiranom ukrajinskom poluotoku Krimu, odjeknula snažna eksplozija. Rusija je objavila da je oborila dron, što sugerira da Kijev i dalje pokušava izvesti napade na ruske snage daleko od bojišnice, na teritoriju pod kontrolom ruskih snaga.

Mihail Razvožajev, guverner Sevastopolja kojeg je imenovala Moskva, na aplikaciji Telegram je objavio da je ruska Crnomorska flota oborila bespilotnu letjelicu nad morem. "Naša vojska, kao i uvijek, dobro je obavila postao", dodao je.

Podsjetimo, sjedište ruske Crnomorske flote nalazi se u Sevastopolju, na ukrajinskom poluotoku Krimu kojeg je Rusija ilegalno anektirala 2014. godine. Od početka rata Rusija s brodova Crnomorske flote lansira krstareće projektile na ukrajinsku civilnu infrastrukturu, što uključuje i elektroenergetsku mrežu.

FSB: Uhitili smo dvojac koji je prodavao informacije Ukrajincima

Dmitri Peskov, glasnogovornik Kremlja, danas je novinarima rekao da Krimu i Sevastopolju prijete "teroristički napadi", dodavši kako ih je "regija spremna odbiti". "Rizici sigurno postoje, jer ukrajinska strana nastavlja s organizacijom terorističkih napada", rekao je Peskov, dodavši kako se "poduzimaju učinkovite mjere kako bi ih se spriječilo". 

Ruska obavještajno-sigurnosna služba FSB danas je objavila kako je uhitila dvojicu stanovnika Sevastopolja pod sumnjom na izdaju. FSB tvrdi da su uhićeni odavali informacije ukrajinskim sigurnosnim službama, odnosno da su s Ukrajincima "podijelili informacije o lokacijama ustanova Ministarstva obrane Ruske Federacije za novac". Protiv uhićenih podignuta je kaznena prijava zbog "veleizdaje", objavio je FSB.

Pročitajte više