Jaki vjetrovi i snijeg uzrokovali zatvaranje austrijskih autocesta

ZBOG snažnog vjetra i snježne mećave u subotu su zatvoreni neki dijelovi austrijskih autocesta i zabilježene brojne prometne nezgode.

U pokrajini Tirol na zapadu zemlje proglašena je opasnost od lavine. Među najpogođenijim područjima je regija Salzburg na granici s njemačkom saveznom državom Bavarskom.

Tamo su obilni nanosi snijega i brzina vjetra od 130 kilometara na sat iznenadili brojne vozače čiji su automobili ostali zatrpani u snijegu. Vremenske nepogode prisilile su policiju da zatvori pojedine dijelove brze ceste istok-zapad, kao i dijelove glavnog državnog autoputa Tauernautobahn.

Obilan snijeg uzrokovao je u subotu probleme i u Švicarskoj, Njemačkoj i Poljskoj.

Obilan snijeg u švicarskim Alpama i Poljskoj

Švicarske Alpe pokrivene su slojem svježeg snijega debljim od 45 cm koji je pao u noći s petka na subotu, priopćeno je iz Saveznog instituta za ispitivanje lavina.

Snijeg je izazvao zatvaranje željezničke linije između Andermatta i Disentisa.

U nekim je područjima u 24 sata palo više od 70 cm snijega.

U središnjem i sjevernom dijelu Alpa snježni pokrivač dosiže jedan metar.

Prema švicarskoj meteorološkoj službi snježne padaline nastavit će se tijekom čitave subote.

U Poljskoj je gotovo 200 tisuća osoba na jugu i istoku zemlje ostalo bez struje u noći s petka na subotu nakon snježnih oluja, objavila je u subotu energetska služba.

Više od 120 tisuća osoba bilo je u subotu ujutro i dalje bez struje u industrijskom područje Silezije na jugu zemlje, a 30 tisuća drugih u području Czestochowe i planinama Beskidyja.

Više od 10 tisuća stanovnika ostalo je bez struje u području Lublina, na istoku Poljske.

Pročitajte više