Jako nevrijeme na otocima na jugu, pogledajte snimke s Pelješca

Foto: Index

VEĆ je tijekom vikenda u mnogim područjima bilo jakih pljuskova, pa i nevremena, no u neke dijelove zemlje promjena vremena tek treba stići. 

>> Kakvo je kod vas vrijeme? Imate li fotografije i snimke nevremena, šaljite nam na desk@index.hr ili u inbox na naše Facebook stranice.

>> Izdan narančasti alarm: Nevrijeme već zahvatilo otoke na jugu, brzo se širi prema obali

U noći s nedjelje na ponedjeljak nevrijeme je već zahvatilo otoke na jugu zemlje. Na dijelovima Visa pala je velika količina kiše, a pljuskovi su zahvatili i dijelove Hvara. 

Čitatelj nam je poslao snimke jakog vjetra i obilne kiše koja pada na Pelješcu, a slična je situacija i na Korčuli koju je jutros pogodilo jako grmljavinsko nevrijeme.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije danas će biti vrlo nestabilno, uz česte pljuskove i grmljavinu, lokalno i izraženije, s kojima će u kratko vrijeme pasti i obilnija oborina. Iako jakog vjetra može biti već ujutro, uz pljuskove i prijepodne - bura i sjeverni vjetar, na otvorenom moru i sjeverozapadni, izraženije će jačati poslijepodne i navečer. Dnevna temperatura zraka će se sniziti pa će rijetko gdje biti vruće.

I na jugu Hrvatske svježije, uz mjestimičnu kišu, često u obliku pljuskova praćenih grmljavinom. Vjetar će prema večeri jačati, puhat će bura i sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka od 26 do 28 °C.

Za cijelu je zemlju zbog moguće obilne kiše i grmljavinskih nevremena na snazi žuti alarm, dok je za splitsku regiju i jug Dalmacije na snazi narančasti alarm.

 

Pročitajte više