Jakovčić: Izraelci gube interes za ulaganja u pulsku zračnu luku

ISTARSKI župan Ivan Jakovčić na današnjoj redovnoj mjesečnoj konferenciji za novinare u Puli izrazio je zabrinutost što su izraelski partneri, koji su bili spremni ulagati u projekt konverzije zrakoplova, odnosno prenamjene putničkih u transportne zrakoplove, izgubili interes za ulaganje u taj projekt u pulskoj Zračnoj luci.

To se, smatra on, dogodilo zbog "bjesomučnog protivljenja pulskih gradskih vlasti te negativnih napisa u medijima" pa su stoga Izraelci u međuvremenu, kako je rekao, dobili vrlo atraktivnu ponudu od JAT-a iz Beograda.

"Tako će se, kako stvari stoje, taj projekt, umjesto u Puli, realizirati u Beogradu", rekao je Jakovčić. Unatoč tomu on je od izraelskog partnera zatražio stanku od nekoliko mjeseci kako bi ipak uspio dogovoriti realizaciju tog županijskog projekta jer, kako je rekao, smatra da bi "aviotehnologija za Istru, nakon uspješnih tvrtaka na području automobilske i brodograđevne industrije, bila vrlo zanimljiva".

Po njegovim riječima, očito je kako se pulska vlast protivi svakoj ideji, odnosno projektu županijskog poglavarstva. Međutim, rekao je Jakovčić, Županija priprema još jedan veliki poslovni projekt, o čijim detaljima nije htio danas govoriti.

"Već dvije godine intenzivno radimo na tom novom projektu i, ako ga uspijemo realizirati, time će se moći zaposliti nekoliko stotina Puljana", poručio je Jakovčić.

Govoreći o suradnji s Vladom, Jakovčić je ponovio da je ona u uzlaznoj liniji.

"Vlada za sada nije odbila niti jedan istarski projekt, djela se naziru i ono što smo do sada dogovarali, ispoštovano je. Međutim, tek smo na početku, učinili smo tek nekoliko koraka, a imamo dug put do ostvarenja tih projekta i programa koje smo Vladi predložili", zaključio je Ivan Jakovčić dodavši kako ga uistinu ohrabruju prvi vladini potezi.

On je ujedno najavio da će do konca ove godine Istarska županija dobiti sveučilište u Puli, a što do sada nije mogla zbog "političkih razloga".

Pročitajte više