Jakovčić očekuje da će Vlada na sjednici u Istri donijeti važne odluke za županiju

Istarski župan Ivan Jakovčić na današnjoj je redovitoj mjesečnoj konferenciji za novinare potvrdio kako će ove jeseni u Istri zasjedati Vlada i, među ostalim, donijeti i određene odluke u vezi s Istrom.

"Pozdravljam Valdinu odluku da sjednicu održi u Istarskoj županiji te očekujem da će donijeti i odluke o nastavku priprema za osnivanje sveučilišta u Puli, pulskoj Općoj bolnici i županijskim gospodarskim projektima", naveo je župan.

Također je pohvalio Vladinu odluku o uklanjanju spomenika Budaku i Francetiću, istaknuvši kako je "Vladina odlučnost da se s onim što je ružna i tužna hrvatska prošlost zauvijek raščisti za Istru vrlo bitna jer upravu u Istri antifašizam živi i pokazuje svu svoju vitalnost i snagu".

Komentirajući sutrašnji dolazak u Savudriju predsjedničkog kandidata HSP-a Slavena Letice i potpredsjednika stranke Tončija Tadića koji bi se prije stranačke tiskovne konferencije trebali sastati s istarskim ribarima, Jakovčić je kazao kako svatko ima pravo razgovarati s ribarima iako drži kako njihov posjet služi predizbornoj kampanji i "jako sliči na neke već viđene scenarije korištenja ribara u tu svrhu". "Osobno sam vrlo zadovoljan suradnjom s istarskim ribarima i vjerujem da smo raščistili mnoge dvojbe nakon našeg prošloga susretai", ustvrdio je Jakovčić.

Odluku pulskoga Gradskog poglavarstva o opozivu zapovjednika pulske Javne vatrogasne postrojbe Klaudija Karlovića bez obrazloženja ocijenio je skandaloznom, rekavši kako je nepojmljivo da se priznati vatrogasni stručnjak opozove iz političkih razloga, t.j. samo zato što nije član IDF-a.

"Istarsko vatrogastvo je najuzornije u Hrvatskoj i najbolje bi bilo za grad Pulu da povuče tu odluku jer je doista besmislena. Imenovanje na tu dužnost umirovljenog djelatnika MUP-a potpuno je nepotrebno", istaknuo je župan Jakovčić.

(Hina) xdspo ydd

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.