Japan zbog turista koji fotkaju planinu podigao ogradu. Sad su u njoj pronađene rupe

Foto: Profimedia

Japanski gradić Fujikawaguchiko koji je prošlog tjedna postavio veliku mrežastu barijeru na popularnom mjestu za promatranje planine Fuji otkrio je rupe na barijeri i radi na njihovoj sanaciji, potvrdili su lokalni dužnosnici. 

Samo dan nakon što je mreža postavljena, službenici su uočili prvu rupu. Do rano jutros, identificirano je oko 10 sličnih rupa, sve u razini očiju i dovoljne veličine da u njih stane leća kamere. 

Mještani se žalili na turiste

Posebno popularno mjesto za promatranje planine nalazi se ispred trgovine Lawson, odakle bi fotografije snimljene pod određenim kutom izgledale kao da se planina Fuji nalazi na krovu trgovine. Lokalni stanovnici žalili su se na posjetitelje koji su blokirali uski pločnik, stupali na prometnu cestu ili ulazili na imanja kako bi dobili savršenu fotografiju. 

Grad je potrošio 1.3 milijuna jena (8285 dolara) za postavljanje crne mreže visine 2.5 metara te širine 20 metara. Dužnosnici su objasnili kako je cilj smanjiti gužve na tom području. 

Masovni turizam također je postao rastući problem u drugim popularnim turističkim odredištima u Japanu kao što su Kyoto i Kamakura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.