Jarnjak: Nisam svjedok pokajnik u slučaju "crnih fondova", niti bih to pristao biti

"NISAM svjedok pokajnik, a istraga je prekinuta jer sam uspio uvjeriti istražna tijela da s crnim fondovima HDZ-a nemam ništa", kazao je to HDZ-ov Ivan Jarnjak u razgovoru za HTV.  "Oslobođen sam samo zato što nije bilo nikakvih dokaza da sam počinio nešto što bi bilo protuzakonito", ustvrdio je.

Odbacio je mogućnost da se nagodio s Uskokom, tvrdeći: "Ja nikad ne bih prihvatio da budem pokajnik, po nikakvoj cijeni jer to znači da bih priznao da sam kriv".

Nakon više od 20 godina aktivne politike, jedan od protagonista HDZ-a odlazi u političku mirovinu. Sad ću se punom snagom moći baviti svojim aktivnostima, to je sport, teretana, tenis s prijateljima, rekao je Jarnjak.

Jarnjakov odlazak u mirovinu poklopio se baš sa obustavom istrage protiv njega. Kako je sam kazao, velika mu je zadovoljština što ga puno ljudi zove zadovoljno što je sve tako završilo.

Jarnjak je bio u skupini osumnjičenih s Ivom Sanaderom, bivšim glasnogovornikom Ratkom Mačekom i također bivšom stranačkom blagajnicom Brankom Pavošević te vlasnicom Fimi medije Nevenkom Jurak.

Pročitajte više