Javni poziv za edukaciju profesionalnih njegovateljica djece predškolske dobi

DRŽAVNI zavod za zaštitu obitelji, materinstva i mladeži uputio je javni poziv kandidatima za besplatnu edukaciju dadilja, tj. njegovateljica djece dojenačke i mlađe predškolske dobi, koje će taj posao obavljati kao samostalnu profesionalnu djelatnost u vlastitom domu ili domu roditelja.

Na natječaj se mogu javiti osobe s višom i visokom stručnom spremom pedagoškog ili socijalnog smjera, među kojima su učitelji, odgajatelji, nastavnici, psiholozi, defektolozi, pedagozi, socijalni radnici i njima srodna zanimanja.

Žene (i muškarci) koji zadovolje tražene uvjete proći će 164 sata teorijske i praktične naobrazbe po programu koji će verificirati Ministarstvo prosvjete i športa, te će kao obrtnici moći potpisati ugovor s Državnim zavodom i roditeljima o cijeni i uvjetima rada.

Prve školovane dadilje mogle bi početi s radom u svibnju, a njihov bi rad nadzirale nadležne institucije.

´Projekt dadilja´ dio je mjera Nacionalne obiteljske politike kojima se nastoji omogućiti zaposlenim roditeljima usklađivanje poslovnih i obiteljskih obveza tako da država, zbog nedostatnog broja vrtića i ´baka-servisa´, organizira neke nove oblike stručne skrbi o djeci.

Kandidati trebaju poslati prijavu sa životopisom, te preslikom domovnice i diplome na adresu Državng zavoda za zaštitu obitelji, materinstva i mladeži, Zagreb , Savska 41/III, s naznakom ´Prijava za edukaciju´, najkasnije do 28. veljače.

Informacije o programu edukacije mogu se dobiti na telefon 01/61 777 97, radnim danom od 9 do 16 sati.

Pročitajte više